Peruvian health and gastronomy under a social, economic and competitive perspective
DOI:
https://doi.org/10.17162/rccs.v12i1.1206Keywords:
Gastronomy, Peru, technological innovation, food sector, health sector.Abstract
Objective: In Peru, health and food sectors are related economically and socially. We aimed to demonstrate which are the opportunities and challenges of Peruvians food sector in relation to human healthcare sector, from where future decisions may be taken; and promote Technology and Technological Innovation with scientific rigor in that sector. Method: Recognize and analyze holistically the health and food sectors. Results: Their relationship has been demonstrated, as well as gaps in competitiveness and Science, Technology and Technological Innovation have been identified. Conclusion: Innovation in the field of Peruvian food sector, with a scientific rigor on behalf of population health is needed. We propose the implementation of a Science, Technology and Technological Innovation platform with the aim of standardizing the quality of traditional cuisine and developing gastronomy in Peru.
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Este obra está bajo una licencia de Creative Commons Reconocimiento 4.0 Internacional.
Política propuesta para revistas de acceso abierto
Los autores/as que publiquen en esta revista aceptan las siguientes condiciones:
- Los autores/as conservan los derechos de autor y ceden a la revista el derecho de la primera publicación, con el trabajo registrado con la licencia de atribución de Creative Commons, que permite a terceros utilizar lo publicado siempre que mencionen la autoría del trabajo y a la primera publicación en esta revista.
- Los autores/as pueden realizar otros acuerdos contractuales independientes y adicionales para la distribución no exclusiva de la versión del artículo publicado en esta revista (p. ej., incluirlo en un repositorio institucional o publicarlo en un libro) siempre que indiquen claramente que el trabajo se publicó por primera vez en esta revista.
- Se permite y recomienda a los autores/as a publicar su trabajo en Internet (por ejemplo en páginas institucionales o personales) antes y durante el proceso de revisión y publicación, ya que puede conducir a intercambios productivos y a una mayor y más rápida difusión del trabajo publicado (vea The Effect of Open Access)